Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rohel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Rohel? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal lees je alles over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rohel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-rohel-8507

Vloerverwarming laten leggen in Rohel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, keuken, toilet. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, vinyl, tegels, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Rohel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Rohel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bekijk je details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rohel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Rohel

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rohel

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rohel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rohel variëren tussen de €1050,00 tot €2325,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rohel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €805
20 m2€800 – €1300€1100 – €1550
50 m2€2275 – €2750€2525 – €3325
70 m2€3850 – €4500€4025 – €4750
80 m2 +€5200 – €5725€5750 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rohel? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Snikzwaag, Delfstrahuizen en Joure.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rohel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het type systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rohel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8507.

Plaats een reactie