Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kolderwolde vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Kolderwolde? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bekijk je alles over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kolderwolde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-kolderwolde-8583

Vloerverwarming laten leggen in Kolderwolde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, toilet, keuken, gang, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, parket, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kolderwolde zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Kolderwolde

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we meer uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Kolderwolde.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Technea, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Kolderwolde

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kolderwolde

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kolderwolde.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kolderwolde variëren tussen de €1125,00 tot €2225,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kolderwolde (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€760 – €810
25 m2€800 – €1350€1075 – €1575
45 – 50 m2€2250 – €2850€2675 – €3325
65 m2€3825 – €4350€4050 – €4750
80 – 85 m2€5150 – €5675€5675 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige soorten werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kolderwolde? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Elahuizen, Hemelum en Oudemirdum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kolderwolde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 10 m2 tot zeker €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kolderwolde, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8583.

Plaats een reactie