Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vegelinsoord vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Vegelinsoord? Dit is een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bieden wij alles over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Vegelinsoord!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-vegelinsoord-8467

Vloerverwarming laten leggen in Vegelinsoord

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Daardoor is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, keuken. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, tegels, PVC, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vegelinsoord alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming experts regio Vegelinsoord

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vegelinsoord.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Vegelinsoord

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Vegelinsoord

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Vegelinsoord.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vegelinsoord variëren tussen de €950,00 – €2175,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vegelinsoord (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€775 – €795
20 – 25 m2€875 – €1300€1050 – €1650
40 – 45 m2€2300 – €2750€2650 – €3200
65 m2€3725 – €4375€4150 – €4850
80 m2 +€5100 – €5700€5525 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vegelinsoord? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Oudehaske, Haskerdijken en Sintjohannesga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor verduurzaming installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vegelinsoord?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vegelinsoord, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8467.

Plaats een reactie