Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rotstergaast vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Rotstergaast? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform lees je alles over de diverse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rotstergaast!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-rotstergaast-8462

Vloerverwarming laten leggen in Rotstergaast

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, vinyl, tegels, PVC, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rotstergaast alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installateurs omgeving Rotstergaast

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Rotstergaast.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Rotstergaast

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rotstergaast

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Rotstergaast.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rotstergaast liggen op gemiddeld €925,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen hangen af van meerdere zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rotstergaast (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€755 – €810
20 m2€825 – €1275€950 – €1500
50 m2€2200 – €2900€2525 – €3250
65 – 70 m2€3700 – €4425€4150 – €4800
85 – 90 m2€5150 – €5700€5575 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand vind je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rotstergaast? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Luinjeberd, Rotsterhaule en Tjalleberd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Fryske Marren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Rotstergaast?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rotstergaast, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8462.

Plaats een reactie