Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudega vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oudega? Vloerverwarming is een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudega!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oudega-8582

Vloerverwarming laten leggen in Oudega

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, linoleum, tapijt, tegels, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Oudega eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Oudega

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oudega.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudega

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudega

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oudega.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudega kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2375,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudega (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€750 – €785
25 m2€850 – €1350€1150 – €1450
40 m2€2200 – €2900€2700 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4450€4000 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5750€5700 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudega? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Oudemirdum, Kolderwolde en Bakhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oudega?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudega, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8582.

Plaats een reactie