Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Idskenhuizen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Idskenhuizen? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal verstrekken we alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Idskenhuizen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-idskenhuizen-8523

Vloerverwarming laten leggen in Idskenhuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, parket, linoleum, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Idskenhuizen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Idskenhuizen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Idskenhuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, AWB, Bosch, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Idskenhuizen

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Idskenhuizen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Idskenhuizen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Idskenhuizen liggen rond de €1225,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Idskenhuizen (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€775 – €795
25 m2€950 – €1275€1000 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2900€2525 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4450€4125 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5800€5725 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand check je kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Idskenhuizen? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Sint Nicolaasga, Teroele en Scharsterbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Idskenhuizen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €725 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Idskenhuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8523.

Plaats een reactie