Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terkaple vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Terkaple? Dit is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Terkaple!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-terkaple-8542

Vloerverwarming laten leggen in Terkaple

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zodoende is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer, toilet. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Terkaple eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Per mail delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts regio Terkaple

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder bieden we meer details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Terkaple.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Magnum0Terkaple

  Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Terkaple

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Terkaple.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terkaple variëren tussen de €1275,00 – €2475,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terkaple (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€760 – €785
20 m2€925 – €1350€1075 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2825€2600 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4425€4025 – €4750
85 m2 +€5100 – €5775€5725 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder vind je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terkaple? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Echtenerbrug, Woudsend en Bantega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Terkaple?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terkaple, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8542.

Plaats een reactie