Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudehaske vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oudehaske? Het is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website lees je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Oudehaske!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-oudehaske-8465

Vloerverwarming laten leggen in Oudehaske

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, vinyl, parket, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Oudehaske op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs regio Oudehaske

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oudehaske.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oudehaske

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oudehaske

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudehaske.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudehaske komen uit tussen de €1000,00 tot €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudehaske (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€755 – €785
25 m2€950 – €1250€975 – €1625
40 m2€2200 – €2875€2700 – €3300
65 m2€3775 – €4475€4100 – €4750
80 m2 +€5125 – €5725€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudehaske? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rotsterhaule, Nijehaske en Rotstergaast.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oudehaske?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.350 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudehaske, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8465.

Plaats een reactie