Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Teroele vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Teroele? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je handige informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Teroele!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-teroele-8524

Vloerverwarming laten leggen in Teroele

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zodoende ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, parket, laminaat, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Teroele vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten regio Teroele

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Teroele.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Teroele

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Teroele

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Teroele.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een duurzame wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Teroele schommelen tussen de €1125,00 tot €1850,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Teroele (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€755 – €810
20 – 25 m2€950 – €1300€1150 – €1650
40 m2€2300 – €2775€2600 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4350€4200 – €4725
80 m2 +€5100 – €5800€5650 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bekijk je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Teroele? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Tjerkgaast, Langweer en Sint Nicolaasga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Teroele?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Teroele, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8524.

Plaats een reactie