Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Balk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Balk? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Balk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-balk-8561

Vloerverwarming laten leggen in Balk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, linoleum, tapijt, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Balk vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Balk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Balk.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Remeha, Nefit, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Balk

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Balk

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Balk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Balk variëren tussen de €1025,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties hangen af van verschillende zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Balk (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €790
20 m2€900 – €1300€1075 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2900€2650 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4400€4125 – €4900
90 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Balk? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Ypecolsga, Wijckel en Indijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Balk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor 15 m2 tot wel €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Balk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8560, 8561.

Plaats een reactie