Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sintjohannesga vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Sintjohannesga? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal delen we handige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sintjohannesga!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-sintjohannesga-8464

Vloerverwarming laten leggen in Sintjohannesga

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Daardoor weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, toilet, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Doorgaans zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, linoleum, laminaat, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sintjohannesga alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Sintjohannesga

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt meer en meer toegepast. In situaties als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sintjohannesga.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Sintjohannesga

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Sintjohannesga

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sintjohannesga.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sintjohannesga kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2175,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sintjohannesga (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€770 – €795
25 m2€800 – €1250€1075 – €1450
50 m2€2250 – €2825€2600 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4425€4125 – €4800
85 – 90 m2€5225 – €5675€5750 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema vind je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sintjohannesga? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Rotstergaast, Oudehaske en Rottum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sintjohannesga?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sintjohannesga, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8464.

Plaats een reactie