Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sloten vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sloten? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform ontdek je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sloten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sloten-8556

Vloerverwarming laten leggen in Sloten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, badkamer, toilet, keuken, gang, woonkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als tapijt, vinyl, PVC, parket, laminaat, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sloten alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten regio Sloten

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets check je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sloten.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sloten

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Sloten

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sloten.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sloten komen uit tussen de €1100,00 tot €1850,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sloten (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €805
20 m2€800 – €1275€1150 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2850€2700 – €3400
65 m2€3700 – €4375€4000 – €4850
80 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema vind je stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sloten? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Indijk, Balk en Smallebrugge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sloten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.400 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sloten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8556.

Plaats een reactie