Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudemirdum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oudemirdum? Vloerverwarming betreft een type verwarming die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudemirdum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oudemirdum-8576

Vloerverwarming laten leggen in Oudemirdum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, laminaat, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oudemirdum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Oudemirdum

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bieden we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oudemirdum.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch, AWB.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oudemirdum

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oudemirdum

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oudemirdum.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een duurzame wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudemirdum liggen op gemiddeld €1000,00 – €2000,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudemirdum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€900 – €1300€975 – €1500
50 m2€2350 – €2750€2700 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4475€4050 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5775€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder tref je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudemirdum? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Mirns, Elahuizen en Rijs.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oudemirdum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.350 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudemirdum, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8567, 8576.

Plaats een reactie