Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sondel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Sondel? Vloerverwarming is een verwarmingstype dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vind je veel info over de huidige vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sondel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sondel-8565

Vloerverwarming laten leggen in Sondel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In die situatie is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, keuken. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, parket, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sondel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Sondel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sondel.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon0Sondel

  Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Sondel

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sondel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sondel liggen tussen de €925,00 tot €2300,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sondel (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€765 – €785
25 m2€950 – €1350€1050 – €1625
40 – 50 m2€2225 – €2750€2600 – €3275
70 m2€3850 – €4350€4000 – €4875
85 m2 +€5250 – €5725€5575 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sondel? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wijckel, Nijemirdum en Balk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sondel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sondel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8565.

Plaats een reactie