Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijckel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Wijckel? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vind je alles over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijckel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-wijckel-8563

Vloerverwarming laten leggen in Wijckel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Op die manier heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet, gang, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, PVC, tegels, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Wijckel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Wijckel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wijckel.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wijckel

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wijckel

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wijckel.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijckel liggen tussen de €1100,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijckel (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€770 – €790
20 – 25 m2€925 – €1350€1100 – €1650
50 m2€2300 – €2750€2625 – €3325
65 m2€3725 – €4425€4125 – €4900
80 m2 +€5125 – €5675€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Let op: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijckel? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Sloten, Ruigahuizen en Ypecolsga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijckel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijckel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8563.

Plaats een reactie