Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lemmer vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Lemmer? Het gaat om een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal delen we veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lemmer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-lemmer-8531

Vloerverwarming laten leggen in Lemmer

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, tegels, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Lemmer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Lemmer

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bieden we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lemmer.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lemmer

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lemmer

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lemmer.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lemmer liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2250,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lemmer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€775 – €800
25 m2€800 – €1300€950 – €1625
40 – 45 m2€2200 – €2875€2525 – €3200
65 m2€3775 – €4475€4200 – €4750
85 – 90 m2€5250 – €5675€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok check je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lemmer? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Dijken, Eesterga en Legemeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lemmer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen model, de toplaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lemmer, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8530, 8531, 8532.

Plaats een reactie