Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harich vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Harich? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je veel info over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Harich!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-harich-8571

Vloerverwarming laten leggen in Harich

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, laminaat, tegels, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Harich zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Harich

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we meer uitleg over de diverse soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Harich.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Harich

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Harich

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Harich.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Harich kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2425,00. De exacte kosten komen tot stand door allerlei onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harich (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€770 – €780
20 m2€825 – €1225€950 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2875€2575 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4375€4000 – €4875
85 m2 +€5125 – €5650€5625 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harich? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Sondel, Rijs en Ruigahuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Harich?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de gewenste installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harich, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8571.

Plaats een reactie