Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijehaske vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Nijehaske? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bekijk je alles over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijehaske!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nijehaske-8466

Vloerverwarming laten leggen in Nijehaske

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, parket, PVC, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Nijehaske zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming experts omgeving Nijehaske

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder tref je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nijehaske.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nijehaske

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nijehaske

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nijehaske.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijehaske liggen rond de €925,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten hangen af van veel factoren. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijehaske (update zaterdag, 13 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€765 – €800
20 – 25 m2€900 – €1325€1150 – €1650
40 – 50 m2€2225 – €2900€2550 – €3375
70 m2€3750 – €4375€4075 – €4775
80 m2 +€5200 – €5650€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna delen we kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijehaske? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Sintjohannesga, Vegelinsoord en Rotsterhaule.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nijehaske?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het type model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijehaske, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8466.

Plaats een reactie