Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scharsterbrug vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Scharsterbrug? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site lees je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Scharsterbrug!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-scharsterbrug-8517

Vloerverwarming laten leggen in Scharsterbrug

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, vinyl, tegels, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Scharsterbrug op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Scharsterbrug

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de lijst hierna check je informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Scharsterbrug.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH0Scharsterbrug

  Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Scharsterbrug

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Scharsterbrug.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Scharsterbrug liggen rond de €1250,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten hangen af van diverse aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scharsterbrug (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€755 – €780
20 – 25 m2€925 – €1350€1000 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2775€2600 – €3325
60 m2€3750 – €4450€4150 – €4800
85 m2 +€5250 – €5675€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scharsterbrug? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Oldeouwer, Sint Nicolaasga en Ouwster-Nijega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Scharsterbrug?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scharsterbrug, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8517.

Plaats een reactie