Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Buchten vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Buchten? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten lees je uitgebreide informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Buchten!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-buchten-6122

Vloerverwarming laten leggen in Buchten

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Buchten vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Buchten

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bekijk je meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Buchten.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Buchten

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Buchten

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Buchten.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Buchten schommelen tussen de €1175,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Buchten (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€760 – €785
25 m2€900 – €1275€1100 – €1600
50 m2€2275 – €2775€2650 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4450€4200 – €4750
80 – 90 m2€5200 – €5650€5600 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Buchten? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nieuwstadt, Holtum en Roosteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Buchten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Buchten, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6122.

Plaats een reactie