Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Echtenerbrug vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Echtenerbrug? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Echtenerbrug!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-echtenerbrug-8539

Vloerverwarming laten leggen in Echtenerbrug

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, toilet, badkamer, gang, keuken, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Echtenerbrug eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Echtenerbrug

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Echtenerbrug.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Echtenerbrug

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Echtenerbrug

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Echtenerbrug.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Echtenerbrug liggen rond de €1100,00 tot €2450,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Echtenerbrug (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€770 – €810
20 m2€900 – €1300€1000 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2775€2625 – €3350
60 m2€3725 – €4475€4000 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5675€5600 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: sommige constructies werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna check je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Echtenerbrug? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Echten, Akmarijp en Oosterzee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Echtenerbrug?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.300 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Echtenerbrug, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8539.

Plaats een reactie