Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gennep vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Gennep? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Gennep!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-gennep-6591

Vloerverwarming laten leggen in Gennep

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste producten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, parket, vinyl, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Gennep eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Gennep en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming specialisten regio Gennep

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gennep.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Gennep

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gennep

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gennep.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gennep variëren tussen de €950,00 tot €2025,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gennep (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€755 – €790
25 m2€825 – €1250€1125 – €1450
45 m2€2300 – €2900€2575 – €3350
65 m2€3825 – €4425€4025 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5750€5675 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gennep? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Berg en Dal, Heumen en Wijchen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gennep krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gennep.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Gennep?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.150 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gekozen model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gennep, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6590, 6591.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie