Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Follega vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Follega? Het is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Follega!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-follega-8535

Vloerverwarming laten leggen in Follega

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, laminaat, PVC, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Follega eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Follega

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Follega.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Follega

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Follega

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Follega.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Follega komen uit tussen de €950,00 – €2475,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de prijzen bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Follega (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €790
25 m2€850 – €1200€975 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2800€2525 – €3200
60 m2€3725 – €4500€4150 – €4750
85 m2 +€5175 – €5700€5550 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere vloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Follega? Hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Lemmer, Oosterzee en Koufurderrige.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Follega?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Follega, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8535.

Plaats een reactie