Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rilland vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Rilland? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rilland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-rilland-4411

Vloerverwarming laten leggen in Rilland

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Daardoor heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, laminaat, tegels, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Rilland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Rilland

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bieden we meer informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rilland.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat, WTH0Rilland

  Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Rilland

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rilland.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rilland komen uit tussen de €1000,00 tot €2225,00. De exacte kosten hangen af van velerlei facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de prijs bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rilland (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€760 – €785
20 m2€900 – €1225€950 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2775€2650 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4350€4000 – €4850
80 – 90 m2€5150 – €5750€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Tip: enkele types zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rilland? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Ritthem, Krabbendijke en Oost-Souburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Reimerswaal heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rilland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rilland, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4410, 4411.

Plaats een reactie