Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terherne vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Terherne? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je alles over de actuele vloerverwarming categorieën en de kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Terherne!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-terherne-8493

Vloerverwarming laten leggen in Terherne

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zodoende heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Terherne op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Terherne

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Terherne.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Terherne

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Terherne

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Terherne.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Terherne schommelen tussen de €1200,00 – €2250,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terherne (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€770 – €780
25 m2€900 – €1300€1100 – €1475
40 m2€2200 – €2900€2700 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4350€4025 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5800€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Notitie: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder tref je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terherne? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Slijkenburg, Aldeboarn en Nijeholtwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Terherne?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 10 m2 tot zeker €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terherne, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8493.

Plaats een reactie