Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bantega vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bantega? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website vind je bruikbare informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bantega!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bantega-8538

Vloerverwarming laten leggen in Bantega

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, parket, linoleum, tapijt, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Bantega zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Bantega

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. Hieronder delen we meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bantega.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, Bosch, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, WTH, Danfoss, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bantega

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bantega

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bantega.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bantega liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bantega (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€755 – €790
20 m2€875 – €1275€1025 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2750€2625 – €3275
60 m2€3775 – €4500€4125 – €4850
85 m2 +€5125 – €5750€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna check je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bantega? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oosterzee, Echtenerbrug en Follega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bantega?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.800 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bantega, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8538.

Plaats een reactie