Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rottum vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Rottum? Het is een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bieden wij alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rottum!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rottum-8461

Vloerverwarming laten leggen in Rottum

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tegels, vinyl, parket, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Rottum vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten omgeving Rottum

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we meer over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rottum.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Rottum

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rottum

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rottum.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rottum kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €1925,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rottum (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€775 – €810
20 – 25 m2€850 – €1250€1050 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2800€2550 – €3250
65 – 70 m2€3775 – €4425€4075 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5725€5675 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bieden we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rottum? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Tjalleberd, Rotstergaast en Gersloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Rottum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rottum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8461.

Plaats een reactie