Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Snikzwaag vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Snikzwaag? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform bekijk je alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Snikzwaag!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-snikzwaag-8505

Vloerverwarming laten leggen in Snikzwaag

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In die situatie is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, linoleum, vinyl, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Snikzwaag alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Snikzwaag

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Snikzwaag.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, Therminon, Danfoss0Snikzwaag

  Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Snikzwaag

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Snikzwaag.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een slimme wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Snikzwaag komen uit tussen de €925,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Snikzwaag (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€750 – €790
20 m2€825 – €1250€950 – €1600
40 – 50 m2€2200 – €2825€2525 – €3325
70 m2€3775 – €4500€4200 – €4875
85 m2 +€5150 – €5750€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema bieden we stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Snikzwaag? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Goëngahuizen, Haskerhorne en Aldeboarn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Snikzwaag?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Snikzwaag, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8505.

Plaats een reactie