Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boornzwaag vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Boornzwaag? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Boornzwaag!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-boornzwaag-8526

Vloerverwarming laten leggen in Boornzwaag

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In die situatie weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer, berging / schuur. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, parket, tapijt, PVC, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Boornzwaag alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Boornzwaag

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je meer over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Boornzwaag.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Boornzwaag

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Boornzwaag

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Boornzwaag.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Boornzwaag schommelen tussen de €1225,00 – €1975,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boornzwaag (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€750 – €790
25 m2€925 – €1350€1025 – €1650
45 m2€2350 – €2900€2625 – €3200
70 m2€3825 – €4425€4175 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5700€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: sommige soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna verstrekken we in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boornzwaag? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Teroele, Legemeer en Idskenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Boornzwaag?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boornzwaag, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8526.

Plaats een reactie