Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Akmarijp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Akmarijp? Dit is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform ontdek je handige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Akmarijp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-akmarijp-8541

Vloerverwarming laten leggen in Akmarijp

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, PVC, parket, tapijt, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Akmarijp op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installateurs regio Akmarijp

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets bekijk je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Akmarijp.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Akmarijp

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Akmarijp

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Akmarijp.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Akmarijp kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2375,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Akmarijp (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €790
20 m2€925 – €1325€1025 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2900€2650 – €3375
65 m2€3700 – €4500€4000 – €4775
85 – 90 m2€5200 – €5725€5675 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: enkele types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna vind je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Akmarijp? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Bantega, Terkaple en Echten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Akmarijp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 15 m2 tot wel €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Akmarijp, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8541.

Plaats een reactie