Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouwster-Nijega vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ouwster-Nijega? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Ouwster-Nijega!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ouwster-nijega-8514

Vloerverwarming laten leggen in Ouwster-Nijega

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de gang, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ouwster-Nijega alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Ouwster-Nijega

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het volgende schema check je details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ouwster-Nijega.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ouwster-Nijega

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ouwster-Nijega

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ouwster-Nijega.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouwster-Nijega komen uit tussen de €975,00 tot €2275,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouwster-Nijega (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€775 – €795
25 m2€800 – €1200€1025 – €1550
50 m2€2225 – €2750€2675 – €3225
65 m2€3800 – €4350€4025 – €4700
80 m2 +€5175 – €5725€5575 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna lees je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouwster-Nijega? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Broek, Oldeouwer en Goingarijp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ouwster-Nijega?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouwster-Nijega, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8514.

Plaats een reactie