Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doniaga vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Doniaga? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doniaga!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-doniaga-8516

Vloerverwarming laten leggen in Doniaga

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, linoleum, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Doniaga op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten nabij Doniaga

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je aanvullende info over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Doniaga.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, WTH0Doniaga

  Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Doniaga

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Doniaga.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een duurzame manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doniaga liggen tussen de €1075,00 – €2225,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doniaga (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€765 – €805
20 m2€825 – €1325€1125 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2775€2700 – €3200
65 m2€3825 – €4400€4150 – €4750
80 – 85 m2€5100 – €5800€5650 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doniaga? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ouwster-Nijega, Scharsterbrug en Ouwsterhaule.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Doniaga?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doniaga, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8516.

Plaats een reactie