Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dongen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Dongen? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts vind je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dongen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-dongen-5104

Vloerverwarming laten leggen in Dongen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tegels, laminaat, PVC, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Dongen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dongen en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Dongen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Dongen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Dongen

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Dongen

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dongen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dongen variëren tussen de €975,00 tot €2325,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van veel facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dongen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€750 – €790
20 – 25 m2€850 – €1250€1100 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2900€2625 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4475€4025 – €4725
85 m2 +€5175 – €5750€5600 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna verstrekken we samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dongen? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Goirle, Oisterwijk en Baarle-Nassau.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dongen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dongen.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dongen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 15 m2 tot zeker €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dongen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie