Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Echten vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Echten? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal delen we handige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Echten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-echten-8537

Vloerverwarming laten leggen in Echten

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, linoleum, PVC, tegels, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Echten zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Echten

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming check je informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Echten.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Echten

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Echten

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Echten.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Echten komen uit tussen de €1200,00 tot €2075,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Echten (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€770 – €800
25 m2€825 – €1275€1150 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2750€2525 – €3375
65 m2€3850 – €4400€4150 – €4775
80 m2 +€5100 – €5700€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok delen we samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Echten? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Follega, Bantega en Eesterga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Echten?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Echten, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8537.

Plaats een reactie