Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langweer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Langweer? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina vertellen we je veel info over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Langweer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-langweer-8525

Vloerverwarming laten leggen in Langweer

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, tapijt, tegels, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Langweer zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming experts regio Langweer

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets vind je meer info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Langweer.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Langweer

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Langweer

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Langweer.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Langweer komen uit tussen de €975,00 tot €1875,00. De geldende tarieven komen tot stand door verschillende zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langweer (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €790
20 – 25 m2€850 – €1325€975 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2775€2525 – €3250
70 m2€3750 – €4500€4000 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5675€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langweer? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Idskenhuizen, Boornzwaag en Tjerkgaast.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Langweer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langweer, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8525.

Plaats een reactie