Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rotsterhaule vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Rotsterhaule? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site vertellen we je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rotsterhaule!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-rotsterhaule-8463

Vloerverwarming laten leggen in Rotsterhaule

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, tegels, parket, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rotsterhaule eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming vakmannen regio Rotsterhaule

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rotsterhaule.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rotsterhaule

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rotsterhaule

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Rotsterhaule.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rotsterhaule kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rotsterhaule (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€775 – €780
20 m2€900 – €1325€950 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2875€2625 – €3400
70 m2€3700 – €4375€4050 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5775€5750 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bekijk je kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rotsterhaule? In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Rottum, Sintjohannesga en Luinjeberd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rotsterhaule?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.600 voor 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rotsterhaule, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8463.

Plaats een reactie