Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ruigahuizen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Ruigahuizen? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts check je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ruigahuizen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ruigahuizen-8564

Vloerverwarming laten leggen in Ruigahuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, keuken, gang. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, PVC, laminaat, parket, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ruigahuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Ruigahuizen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ruigahuizen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, AWB, Intergas, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ruigahuizen

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Ruigahuizen

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ruigahuizen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ruigahuizen komen uit tussen de €1300,00 tot €2500,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ruigahuizen (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €790
20 – 25 m2€900 – €1250€1150 – €1500
45 m2€2275 – €2775€2650 – €3325
65 – 70 m2€3750 – €4400€4200 – €4800
80 – 85 m2€5200 – €5775€5600 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bekijk je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ruigahuizen? Hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Balk, Sondel en Sloten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ruigahuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ruigahuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8564.

Plaats een reactie