Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goingarijp vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Goingarijp? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we veel info over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Goingarijp!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-goingarijp-8511

Vloerverwarming laten leggen in Goingarijp

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Op die manier heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, parket, tapijt, laminaat, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Goingarijp zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Goingarijp

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Goingarijp.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, e-Heat, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Goingarijp

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Goingarijp

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Goingarijp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Goingarijp kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2425,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die de prijzen bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goingarijp (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€775 – €805
20 m2€925 – €1250€1000 – €1450
40 – 50 m2€2225 – €2875€2525 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4475€4100 – €4900
90 m2 +€5200 – €5800€5525 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goingarijp? Hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Rohel, Broek en Haskerhorne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Goingarijp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 15 m2 tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goingarijp, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8511.

Plaats een reactie