Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loenersloot vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Loenersloot? Het gaat om een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vind je veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Loenersloot!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-loenersloot-3634

Vloerverwarming laten leggen in Loenersloot

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, berging / schuur, gang, keuken, badkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, linoleum, tegels, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Loenersloot op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs regio Loenersloot

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Loenersloot.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Loenersloot

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Loenersloot

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Loenersloot.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Loenersloot liggen tussen de €1225,00 tot €2300,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loenersloot (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €810
25 m2€825 – €1225€1025 – €1650
50 m2€2225 – €2900€2550 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4375€4025 – €4800
85 – 90 m2€5125 – €5650€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna bekijk je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loenersloot? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Loenen aan de Vecht, Mijdrecht en Nieuwersluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Stichtse Vecht is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Loenersloot?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 m2 tot zeker €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loenersloot, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3634.

Plaats een reactie