Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterzee vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oosterzee? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bekijk je alles over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterzee!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-oosterzee-8536

Vloerverwarming laten leggen in Oosterzee

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, PVC, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Oosterzee op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installateurs nabij Oosterzee

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oosterzee.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oosterzee

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oosterzee

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterzee.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterzee liggen rond de €1125,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterzee (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€760 – €790
20 m2€825 – €1275€950 – €1650
50 m2€2225 – €2800€2500 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4500€4175 – €4750
85 – 90 m2€5125 – €5750€5525 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna check je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterzee? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Eesterga, Echten en Lemmer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oosterzee?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.150 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterzee, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8536.

Plaats een reactie