Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Nicolaasga vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Sint Nicolaasga? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vind je nuttige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Nicolaasga!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-sint-nicolaasga-8521

Vloerverwarming laten leggen in Sint Nicolaasga

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Op die manier heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, PVC, parket, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Sint Nicolaasga eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Sint Nicolaasga

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sint Nicolaasga.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Sint Nicolaasga

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Sint Nicolaasga

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Nicolaasga.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Nicolaasga kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Nicolaasga (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €805
20 – 25 m2€950 – €1225€1025 – €1650
40 m2€2250 – €2850€2675 – €3400
60 – 70 m2€3750 – €4500€4150 – €4875
90 m2 +€5225 – €5700€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse constructies werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder verstrekken we overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Nicolaasga? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Doniaga, Tjerkgaast en Oldeouwer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sint Nicolaasga?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.150 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Nicolaasga, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8520, 8521.

Plaats een reactie