Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijemirdum vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Nijemirdum? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijemirdum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-nijemirdum-8566

Vloerverwarming laten leggen in Nijemirdum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, toilet. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, vinyl, parket, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nijemirdum zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Nijemirdum

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de lijst hierna check je meer over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nijemirdum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Nijemirdum

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nijemirdum

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nijemirdum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijemirdum variëren tussen de €1000,00 – €2150,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijemirdum (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €780
20 – 25 m2€950 – €1275€1100 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2900€2525 – €3350
70 m2€3800 – €4450€4150 – €4875
80 m2 +€5150 – €5750€5650 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijemirdum? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Ruigahuizen, Harich en Wijckel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nijemirdum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijemirdum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8566.

Plaats een reactie