Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eesterga vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Eesterga? Het is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform verstrekken we praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Eesterga!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-eesterga-8534

Vloerverwarming laten leggen in Eesterga

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. In dat geval is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, badkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, laminaat, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Eesterga vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Eesterga

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna check je aanvullende details over de diverse soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Eesterga.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Eesterga

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Eesterga

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eesterga.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eesterga variëren tussen de €1125,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eesterga (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€750 – €800
20 m2€900 – €1325€1050 – €1450
45 m2€2200 – €2775€2625 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4500€4125 – €4825
80 – 90 m2€5200 – €5650€5525 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse types geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eesterga? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Koufurderrige, Follega en Dijken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Eesterga?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het soort systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eesterga, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8534.

Plaats een reactie