Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mirns vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Mirns? Dit is een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina check je alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mirns!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-mirns-8573

Vloerverwarming laten leggen in Mirns

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, tegels, parket, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Mirns eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Mirns

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In het volgende schema check je details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Mirns.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Mirns

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Mirns

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Mirns.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Mirns kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2325,00. De precieze kosten hangen af van verschillende werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mirns (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€755 – €790
25 m2€900 – €1225€950 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2875€2500 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4500€4125 – €4725
85 m2 +€5200 – €5750€5550 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: diverse vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bieden we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mirns? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Harich, Bakhuizen en Nijemirdum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Mirns?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mirns, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8573.

Plaats een reactie