Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dijken vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Dijken? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vertellen we je praktische informatie over de diverse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dijken!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-dijken-8528

Vloerverwarming laten leggen in Dijken

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door die keuze is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, vinyl, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dijken alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten regio Dijken

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets bieden we meer info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Dijken.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Dijken

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dijken

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Dijken.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dijken liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dijken (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €795
20 – 25 m2€925 – €1200€1075 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2775€2700 – €3300
65 – 70 m2€3775 – €4425€4150 – €4825
80 m2 +€5250 – €5675€5575 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dijken? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Boornzwaag, Koufurderrige en Langweer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Dijken?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dijken, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8528.

Plaats een reactie