Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bakhuizen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Bakhuizen? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je nuttige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bakhuizen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-bakhuizen-8574

Vloerverwarming laten leggen in Bakhuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In die situatie weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, gang, badkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Soms is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tegels, laminaat, vinyl, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Bakhuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs regio Bakhuizen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder check je details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bakhuizen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bakhuizen

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Bakhuizen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bakhuizen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bakhuizen liggen op gemiddeld €1175,00 tot €2200,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bakhuizen (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €790
20 – 25 m2€825 – €1300€1100 – €1650
40 m2€2300 – €2850€2700 – €3350
65 – 70 m2€3725 – €4400€4175 – €4850
80 – 90 m2€5250 – €5725€5750 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bakhuizen? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Rijs, Oudemirdum en Harich.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Fryske Marren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bakhuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het type model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bakhuizen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8574.

Plaats een reactie