Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijs vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Rijs? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform check je veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijs!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

  • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
  • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
  • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
  • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
  • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-rijs-8572

Vloerverwarming laten leggen in Rijs

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

  1. Inzicht in je huis

    Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

  2. Type vloerverwarming kiezen

    Kies een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste producten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

  3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

    Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, parket, laminaat, tapijt, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

  4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

    Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Rijs zich eventueel voorbereiden op de klus.

  5. Vergelijk de diverse voorstellen

    Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Rijs

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bekijk je informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rijs.

  • Kosten van de installatie zijn beperkt.
  • Minder risico op barsten.
  • Ideale toepassing voor oudere woningen.
  • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

  • De buizen worden in het beton gestort.
  • De vloer blijft langer warm.
  • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
  • Bekende merken: Technea, Therminon, WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Rijs

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Rijs

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rijs.

  • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
  • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
  • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijs schommelen tussen de €1075,00 tot €2225,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijs (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€775 – €790
20 m2€800 – €1225€1100 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2900€2650 – €3325
60 – 65 m2€3850 – €4350€4025 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5750€5650 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

  • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
  • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
  • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
  • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
  • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
  • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
  • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
  • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijs? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Nijemirdum, Mirns en Sondel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

  • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
  • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
  • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
  • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
  • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
  • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rijs?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijs, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8572.

Plaats een reactie