Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldeouwer vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oldeouwer? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je handige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldeouwer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oldeouwer-8515

Vloerverwarming laten leggen in Oldeouwer

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, woonkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als linoleum, laminaat, vinyl, tegels, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oldeouwer vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten regio Oldeouwer

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oldeouwer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Vaillant, Remeha, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oldeouwer

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oldeouwer

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oldeouwer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldeouwer variëren tussen de €950,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldeouwer (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €800
20 – 25 m2€950 – €1350€1000 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2800€2625 – €3200
65 m2€3700 – €4400€4025 – €4750
80 – 90 m2€5175 – €5800€5600 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Advies: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bieden we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldeouwer? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ouwsterhaule, Doniaga en Broek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Fryske Marren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oldeouwer?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldeouwer, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8515.

Plaats een reactie