Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haskerhorne vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Haskerhorne? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Haskerhorne!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-haskerhorne-8506

Vloerverwarming laten leggen in Haskerhorne

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tegels, PVC, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Haskerhorne eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Fryske Marren en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Haskerhorne

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bieden we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Haskerhorne.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Haskerhorne

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haskerhorne

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Haskerhorne.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een slimme wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haskerhorne schommelen tussen de €950,00 – €2050,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haskerhorne (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€775 – €790
20 – 25 m2€850 – €1250€1025 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2750€2600 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4450€4100 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5725€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haskerhorne? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Joure, Rohel en Goëngahuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Fryske Marren bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.defryskemarren.nl). Voor duurzamere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haskerhorne?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.850 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haskerhorne, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8506.

Plaats een reactie