Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noord-Brabant vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Noord-Brabant? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vind je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noord-Brabant!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.

Vloerverwarming laten leggen in Noord-Brabant

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noord-Brabant op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Noord-Brabant en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Noord-Brabant

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna delen we meer informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Noord-Brabant.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Noord-Brabant

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Noord-Brabant

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noord-Brabant.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noord-Brabant schommelen tussen de €1275,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noord-Brabant (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €805
20 m2€950 – €1200€1125 – €1550
50 m2€2275 – €2850€2600 – €3275
60 m2€3750 – €4375€4100 – €4700
85 m2 +€5250 – €5750€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmattenafvoer en uurloon (provincie Provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.
Vergelijk installatiebedrijven in: Altena, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Breda, Etten-Leur, Zundert, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Waalwijk, Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Heusden, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Bernheze, Maashorst, Gemert-Bakel, Boekel, Land van Cuijk, Meierijstad, Veldhoven, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Heeze-Leende, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Oirschot, Son en Breugel, Helmond, Someren, Asten, Laarbeek, Deurne en Cranendonck.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.